Kā pareizi izvēlēties PVC aizkarus?

list Kategorijā: Reklāmai, būvniecībai Datums:
Kā pareizi izvēlēties PVC aizkarus?

PVC slokšņu aizkari- praktisks un efektīvs veids, kas ļauj samazināt siltumenerģijas noplūdi, ierobežojot dūmu un putekļu iekļūšanu telpā.

Piedāvājam izmantot mūsu kalkulatoru un saņemt PVC slokšņu komplekta piedāvājumu pa e-pastu:



Funkcionāls un efektīvs telpa atdalīšanas veids

PVC slokšņu aizkari - praktisks un efektīvs telpu atdalīšanas veids noliktavās, tirdzniecības telpās, rūpnieciskajos ledusskapjos vai saldēšanas iekārtās, tāpat loģistikas centros vai ražošanas telpās un visur, kur ir nepieciešams samazināt gaisa plūsmas, ierobežot dūmu vai putekļu iekļūšanu telpās, samazināt troksni vai citādi aizsargāt telpas no blakus esošiem faktoriem.
Izmantojot PVC aizkarus telpa atdalīšanai, sasniegsiet maksimāli labus rezultātus, ja izvēlēsieties tam piemērotus slokšņu aizkarus ar pareiziem izmēriem. Ir vairāku veidu slokšņu aizkari, tāpat ir atšķirīgi to piestiprināšanas veidi: slokšņu turētājus var piestiprināt pie sienas virs ailes, tāpat arī pie pašas ailes augšējās sijas vai griestiem. Piestiprināšanas veids ir atkarīgs no ailes tipa un brīvās vietas ailes sānu malās.

PVC aizkaru piestiprināšanas veidi

Ja aizkaru sloksnes tiks karinātas durvju ailē:

Augstums ir jāizmēra no ailes pārsedzes apakšmalas līdz zemei, pēc iespējas precīzāk, jo aprēķinot aizkaru augstumu ir jāatņem 45 mm no faktiskā augstuma, jo tas ir ailes augšdaļā piestiprināmā slokšņu turētāja augstums.

Platums tiek mērīts starp ailes sienām no iekšpuses. Ailes platums paliek tāds pats kā faktiskais.



Ja slokšņu aizkari tiek karināti virs ailes:

pie faktiskā ailes augstuma jāpierēķina papildus 30 mm, jo turētājs piestiprināms mazliet augstāk virs ailes malas.

Lai tiktu nodrošināts PVC aizkaru hermētiskums, to platums ir jārēķina mazliet lielāks par faktisko ailes platumu (200 mm x 2 mm sloksnēm papildus 80 mm; 300 mm x 3 mm sloksnēm – 90 mm; 400 mm x 4 mm sloksnēm – 100 mm).

Biezums, platums, pārklājums

Kad jau ir zināms PVC slokšņu aizkaru piekarināšanas veids un izmēri, ir jāizvēlas pašas aizkaru sloksnes platums, biezums un pārklājums:
Ja aizkari tik karināti iekštelpās, kur paredzēta tikai cilvēku kustība, rekomendējam 200 mm x 2 mm sloksnes ar minimālu vai vidēju pārklājumu.


Ja plānojama intensīva transporta kustība, rekomendējam 300 mm x 3 mm sloksnes ar vidēju vai maksimālu pārklājumu. Jāpiebilst, ka vietās, kur paredzama transporta kustība, ieteicams izvēlēties viļņotas PVC sloksnes.

Ārējām atverēm un dzesēšanas noliktavās rekomendējam 300 mm x 3 mm vai 400 mm x 4 mm sloksnes ar vidēju vai maksimālu pārklājumu. Lielāks pārklājums labāk aizsargā no vēja un samazina elektrības vai siltuma zaudējumus.

Pielietojums pēc tipa

Līdzenas PVC sloksnes ir piemērotas visur, kur paredzēta ne pārāk intensīva (cilvēku, noliktavu ratiņu vai citu ierīču) kustība.

Viļņotas PVC sloksnes izmantojamas durvju atverēm, caur kurām notiek ļoti intensīva autokrāvēju, konveijeru vai cita veida transporta kustība. Šāda tipa sloksnes mazāk skrāpējas, saglabā caurspīdīgumu un ir noturīgākas.

Antistatiskās sloksnes ir piemērotas vietās, kur nedrīkst būt statiskā elektrība vai tās līmenim ir jābūt zemam.

Matētās („Frosted“) PVC sloksnes ir gandrīz necaurredzamas, bet gaismai ir caurlaidīgas. Skatoties caur tām personu vai priekšmetu nevarēsiet saskatīt detalizēti, būs redzamas tikai kontūras un tādejādi tiek saglabāts privātums.

Caurspīdīga, zilgana PVC sloksne nodrošina ilglaicīgu caurspīdīgumu. Izmantojama vārtu aizkariem noliktavās vai citās ražošanas telpās. Nav ieteicams izmantot vietās, kur ir aktīva autokrāvēju kustība.
Caurspīdīgas viļņotas sloksnes izmantojamas vietās, kur ir intensīvā autokrāvēju vai konveijeru kustība. Sloksnes ir viļņotas, tādēļ tās ir noturīgākas pret berzi, ilgāk saglabā caurspīdību un mazāk saskrāpējas.
Sarkana – parasti izmantojama atveres malās, iezīmējot atveres gabarītus vai iebraukšanas/ izbraukšanas, darba zonas. Tāpat ar tām var atzīmēt bīstamas vietas, vai vietas, kurās ir jānodrošina papildus drošība.
Caurspīdīga zaļgana – samazina statiskās elektrības uzkrāšanos. Izmantojamas vietās, kur nedrīkst būt statiskā elektrība vai tās līmenim ir jābūt zemam.
Brūna/dzeltena – paredzēta metināšanas telpām, jo daļēji aizsargā no metināšanas laikā izstarojamās gaismas. Tāpat šādas krāsas PVC sloksnes tiek bieži izvēlētas kopējo telpu atdalīšanai, sniedzot privātumu citām telpām.
Pelēka – necaurredzama un gaismu necaurlaidīga sloksne, tādēļ tiek izmantota vietās, kur nepieciešama telpu atdalīšana un nav vajadzīgs dabiskais apgaismojums. Pelēkas krāsas PVC sloksnes var izmantot ailes iezīmēšanai vai darbu zonu atdalīšanai.

Ekspluatēšanas temperatūra

Standarta PVC slokšņu ekspluatēšanas temperatūra ir sākot no -5°C līdz +60°C. Ja temperatūra būs zemāka, šīs sloksnes var sacietēt un zaudēt savas īpašības.

Rūpniecisko ledusskapju, saldētavu vai neapkurināmu ēku durvju ailēs ieteicams izmantos salizturīgas PVC sloksnes, kuru ekspluatēšanas temperatūra ir no -30 °C līdz +50 °C. Zemai temperatūrai piemērotas loksnes saglabā savu elastību un nezaudē savas īpašības.

Ja izvēlēsieties Jūsu vajadzībām piemērotākos PVC slokšņu aizkarus, Jūs ietaupīsiet siltumenerģiju un priecāsieties par estētisku produkta izskatu.

PVC slokšņu un montāžas palīgpiederumi

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris
Preču grozs

Reģistrēties

Izveidot jaunu kontu

Jums jau ir konts?
Pieslēdzieties! vai Aizmirsāt paroli?