Šūnu polikarbonāta montāža

list Kategorijā: Reklāmai, būvniecībai Datums:
Šūnu polikarbonāta montāža

Kā pareizi uzglabāt un montēt šūnu polikarbonātu, lai tas nezaudētu savas labās īpašības un izskatu? 

Šūnu polikarbonāta montēšana. Lietderīgi padomi.

Šūnu polikarbonāts  – mūsdienīgs materiāls, kurš nebūt nav sliktāks par tradicionālajiem nojumju, jumtu vai starpsienu segumiem, varam teikt, ka tehniskās polikarbonāta īpašības tos pat pārspēj! Vienkārši montējams, viegls, ekoloģisks un gaismu caurlaidīgs. Caurspīdīgs, tonēts vai balti matēts – katram pēc vajadzības.  


Vai sapņojat par caurspīdīgu terases jumtu? Vai varbūt plānojat modernas, ekoloģiskas un enerģiju taupošas darbnīcas vai jaunu verandu?  Vai Jūs iedvesmo jaunākās arhitektūras iespējas, bet šaubāties vai ar paša spēkiem ir iespējams  īstenot ieplānoto projektu? Izmantojiet meistaru padomus, kurus sniegsim šajā rakstā un sapratīsiet, cik vienkārši izmantojot  šo materiālu varat sasniegt  ideālus rezultātus. Ja sava projekta īstenošanai izvēlējāties šo unikālo materiālu, Jums obligāti ir jāpiepazīstas ar tā uzglabāšanas un montēšanas rekomendācijām, kuras sniedz ražotājs un montāžas speciālisti. Ja noteikumi netiek ievēroti, polikarbonāts var zaudēt noteiktas labās īpašības un var rasties defekti, kuri laika gaitā kļūs arvien vairāk ievērojami.

Uzsāksim to tā, ka polikarbonāta lokšņu virsma ir diezgan viegli mehāniski bojājama, tādēļ montāžas sākumā nav ieteicams noņemt aizsargplēvi, uzglabāt loksnes drošā vietā, nekāpt tām virsū, aizsargāt no tiešiem saules stariem, jo to ietekmē var atlīmēties aizsargplēve.  Lai lokšņu kanālos nekondensētos mitrums, loksnes ir jāuzglabā telpās, kurās tās ir aizsargātas no atmosfēras iedarbības .  


Loksnes ir jāuzglabā uz līdzenas, plakanas, horizontālas virsmas, lai tās nedeformētos. Ja ir tāda iespēja – vislabāk loksnes uzglabājiet telpās, lai lokšņu kanālos neiekļūtu mitrums un neizveidotos kondensāts.  Ja tādu iespēju nav un loksnes uzglabāsiet ārpus telpām, tās ir jāpārsedz ar necaurredzamu, labi piestiprināmu pārklāju, kas paredzēts aizsardzībai no vēja, lietus un tiešajiem saules stariem.

Polikarbonāta griešanas veidi

Pirms polikarbonāta griešanas pārliecinieties, ka loksne ir novietota stabili un griežot nevibrēs. Polikarbonātu var griezt ar cirkulāro vai rokas zāģi vai ar celtniecības nazi (atkarīgi no loksnes biezuma). Turiet zāģi pie loksnes mazā leņķī, zāģējiet ar lēnām un vienmērīgam kustībām.

Lietderīgi padomi

UrbšanaMontējot šūnu polikarbonātu ir jāzina tas, ka nedrīkst skrūves skrūvēt pa tiešo loksnē. Pirms lokšņu piestiprināšanas, ieteicam vispirms izurbt atveres skrūvēm, lai polikarbonātam izplešoties vai saraujoties tas nesprakšķētu. Šūnu polikarbonāta loksnes var urbt ar rokas vai elektrisko urbi. Ja izmantosiet elektrisko urbi, uzstādiet mazus apgriezienus. Izmantojiet betonam paredzēto urbja uzgali, zem loksnes, tieši zem urbšanas vietas novietojiet balstu. Tā izvairīsieties no vibrācijas. Lai izvairītos no loksnes sakaršanas un urbjamā cauruma novirzes, lielus caurumus (18 mm) vispirms izurbjiet ar tievāku uzgali. Caurumus vienmēr urbjiet starp kanāla starpsienām un vismaz 30 mm attālumā no loksnes malas.
Loksnes galu hermetizēšanaLoksnes augšpusei ir jāizmanto hermetizēšanas lente, lai kanālos neiekļūtu mitrums, netīrumi vai kukaiņi. Obligāti jāizmanto neitrāls silikons, jo universālais var sabojāt polikarbonātu, tas sāks plaisāt un irt. Elpojoša līmlente ir jāizmanto loksnes apakšā, lai samazinātu kondensāta izveidošanās iespējas un novērstu kukaiņu, putekļu iekļūšanu loksnē. Elpojošā līmlente ir jānosedz ar „U“ vai „F“ profilu, kurš ar maziem silikona pilieniem pielīmējams pie loksnes.
Kādam ir jābūt attālumam starp spārēm?Precīzu attālumu būtu jāizvēlas, ņemot vēra ražotāja rekomendācijas, atkarībā no materiāla biezuma, piestiprināšanas veida un slodzes. Bet optimālākais ieteicamais attālums ir sākot no 50 cm līdz 80 cm. 50 cm attālums derēs 6 mm, 10 mm vai 16 mm biezam polikarbonātam. 10 mm, 16 mm biezu polikarbonātu var piestiprināt ik pēc 70-80 cm. Ir jāņem vērā fakts, ka parasti polikarbonāta loksnes no vienas puses ir pārklātas ar UV aizsargslāni, tādēļ montējot ir jāpievērš uzmanība kura puse būs ārpusē, kura - iekšpusē.
Lokšņu piestiprināšana pie konstrukcijasLokšņu piestiprināšanai pie konstrukcijas iesakām pievērst ļoti lielu uzmanību un nesteigties. Tas ir pēdējais solis, pēc kura ir iespējami divi rezultāti: ilgmūžīgs, pievilcīgs vai arī neestētisks un slikti funkcionējošs. Kā jau minējām iepriekš – piespirinot loksnes pie konstrukcijas, nekādā gadījumā neskrūvējiet skrūvi tieši loksnē, nesteigties un skrūvi izurbtajā caurumā ieskrūvēt taisni, jo tad laika gaitā polikarbonāta iekšpusē krāsies mitrums, tas paliks zaļš, un var salūzt pie lielākām slodzēm.

Šūnu polikarbonāta plāksnes būs labi samontētas, ja ievērosiet minētās rekomendācijas. Pirms lokšņu montēšanas pārliecinieties, ka tās nav bojātas, saplaisājušas vai citādi bojātas. Konstrukcijai, pie kuras stiprināsies loksnes, ir jābūt pilnībā pabeigtai, stabilai, ja iepriekš tā tika krāsota – tai ir jābūt absolūti sausai.  Iesakām konstrukciju krāsot gaišā, vislabāk – baltā krāsā. Ja izvēlēsieties tumšu konstrukcijas krāsu, jāņem vērā tas, ka tiešu saules staru ietekmē, sakarstot konstrukcijai,  loksne ar laiku var deformēties. Esam pārliecināti, ka ievērojot šos padomus, Jūs sasniegsiet lieliskus, priecējošus rezultātus. Bet ja Jums tomēr liekas, ka Jūsu unikālā projekta īstenošanai informācijas ir par maz – sazinieties ar mums. Mūsu komanda vienmēr ir gatava atbildēt uz visiem Jūsu jautājumiem!

Saistītās preces

Montāžas palīgpiederumi

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris
Preču grozs

Reģistrēties

Izveidot jaunu kontu

Jums jau ir konts?
Pieslēdzieties! vai Aizmirsāt paroli?