Šūnu polikarbonāts - ne tikai siltumnīcām

list Kategorijā: Reklāmai, būvniecībai Datums:
Šūnu polikarbonāts - ne tikai siltumnīcām

Ērts, ātrs un elegants būvniecības veids

Mūsu valstī polikarbonāts vēl joprojām asociējas ar siltumnīcām, labākā gadījumā – ar terašu jumtiem. Bet visā pasaulē tas tiek plaši pielietots arī kā konstruktīvs materiāls modernu būvju celtniecībā, projektēšanā un interjerā.

Šūnu polikarbonāts - ne tikai siltumnīcām

Polikarbonāts – caurspīdīgs polimērs, kas izceļas ar ļoti augstu triecienizturību pat zemā temperatūrā, mehānisko izturību, labām dielektriskajām īpašībām u. tml. Šūnu polikarbonāts, pateicoties savam caurspīdīgumam, vieglumam, triecienizturībai un ļoti labam siltumvadītspējas koeficientam, tiek plaši izmantots jumtu, sienu konstrukcijās.
Monolītās polikarbonāta loksnes parasti tiek izmantotas jumtu segšanai, logu iestiklošanai vai aizsargbarjeru no vēja izveidošanai. Bet arhitektūrā un būvniecībā daudz interesantāks un plašāk pielietojams ir šūnu polikarbonāts.

Izvēlēties

Šūnu polikarbonāta loksnes pasaulē jau diezgan ilgi tiek izmantotas starpsienu konstrukcijās. Ar tām var segt dažāda apjoma, formu un izmēru telpas, kuras pārsegt ar citu materiālu – piemēram ar stiklu, nav iespējams, lielā svara un  plīšanas riska dēļ. Tādēļ polikarbonāts ir diezgan populārs materiāls stadionu, baseinu, manēžu vai  citu ēku būvniecībā, kur nepieciešams viegls un pret atmosfēras iedarbību izturīgs materiāls.

Vēl ir jāpiemin daži svarīgi aspekti, kādēļ arhitekti un dizaineri arvien biežāk izvēlas šo materiālu – ļoti vienkārša apstrāde, formas piešķiršana, labs optiskais caurspīdīgums. Atkarībā no vajadzībām un izvēlētā loksnes tipa, gaismas caurlaidība var būt no 63 līdz 82%.



Tātad šā materiāla gaismas caurlaidība ir ļoti laba. Pateicoties modernām tehnoloģijām, tiek ražotas pat tādas loksnes, kuras no ārpuses ir krāsotas, bet no iekšpuses tās caurlaiž tikai dabisko dienas gaismu. Daudzslāņu loksnes struktūra piešķir materiālam izturību un stabilitāti, tāpat arī labu siltumvadītspēju.

Stadioni un sporta ēkas

Šūnu polikarbonāts tiek plaši pielietots dabiskā apgaismojuma nodrošināšanai stadionos, arēnās, manēžās, sporta ēkās. Dabiskais apgaismojums uzlabo zāles augšanu, samazina elektriskā apgaismojuma nepieciešamību.

Nojumes un gājēju celiņi

Šūnu polikarbonāta loksnes ir vieglas, bet stipras un izturīgas. Tās tiek plaši pielietotas nojumēm, gājēju celiņu nosegšanai, noliktavu, tirdzniecības centru ieejas jumtiņiem, skolu ēkām, kafejnīcām un restorāniem, autostāvvietās. Loksnes viegli liecas, tās var būt ar UV aizsargslāni abās pusēs, kas nepieciešams tad, ja loksnes abas puses ir saulesstaru ietekmē.

Dārzniecība un lauksaimniecība

Šūnu polikarbonāts ir izturīgs un ilgmūžīgs. Tas ir ideāls jumta logu un parasto logu iestiklošanas materiāls lauksaimniecības ēkām. To var izmantot komerciālajās siltumnīcās, dārza centros, oranžērijās, lopu novietnēs, slaukšanas telpās, šķūņos.

Mājas

Šūnu polikarbonāta loksnes var būt dažādās krāsās, kuras var viegli piemērot dažādiem gaismas caurlaidības un saules staru kontroles līmeņiem un glītai apdarei. Tas ir ideāls materiāls jumta logu, ziemas dārzu, kupolu, terašu iestiklošanai, baseinu pārsegšanai, lapenēm, dažādiem saules aizsargiem vai jebkur interjerā. Viegls, vienkārši montējams, ilgmūžīgs materiāls, kas lieliski ir piemērots dažādiem „izdari pats” projektiem mājā un dārzā.

Norādām galvenās šūnu polikarbonāta priekšrocības:

NOTURĪBA UN TRIECIENIZTURĪBA

Krusa, lāstekas, vandālisma akti vai netīša jumta stikla sadauzīšana var būt bīstama, ar dārgām sekām. Šūnu polikarbonāts ir 200 reizes izturīgāks par stiklu un triecienizturīgs, tādēļ tas ir ideāls materiāls iestiklošanai jebkurā nozarē.

TERMOIZOLĀCIJA UN ENERGOEFEKTIVITĀTE

Šūnu polikarbonāts ir daudzslāņains materiāls, kurš caurlaiž dabisko dienas gaismu un samazina siltuma zaudējumus. Ir dažādu struktūru un dažāda biezuma loksnes: 55mm bieza loksne var sasniegt siltumcaurlaidības koeficentu līdz 0,83 W/m2K. Loksnes kanālu struktūru dažādība samazina siltuma zaudējumus, uzlabo kopējo ēkas energoefektivitāti un samazina mākslīgā apgaismojuma nepieciešamību.

TERMOIZOLĀCIJA UN ENERGOEFEKTIVITĀTE

Šūnu polikarbonāts ir daudzslāņains materiāls, kurš caurlaiž dabisko dienas gaismu un samazina siltuma zaudējumus. Ir dažādu struktūru un dažāda biezuma loksnes: 55mm bieza loksne var sasniegt siltumcaurlaidības koeficentu līdz 0,83 W/m2K. Loksnes kanālu struktūru dažādība samazina siltuma zaudējumus, uzlabo kopējo ēkas energoefektivitāti un samazina mākslīgā apgaismojuma nepieciešamību.

GAISMAS CAURLAIDĪBA UN SAULES ENERĢIJAS KONTROLE

Caurspīdīga šūnu polikarbonāta gaismas caurlaidība var sasniegt 82%. Tādejādi tiek samazināta mākslīgā apgaismojuma izmantošana un ēkas ekspluatācijas izmaksas. Loksnes baltā krāsā tiek izmantotas gaismas izkliedēšanai.

IZTURĪBA PRET ĶĪMISKO VIELU IEDARBĪBU

Šūnu polikarbonāta loksnēm piemīt lieliska izturība pret daudzām ķīmiskajām vielām. Izturība pret konkrētiem ķīmiskajiem savienojumiem ir atkarīga no koncentrācijas un temperatūras, ietekmes laika un loksnes pielietojuma.

DEGŠANAS ĪPAŠĪBAS

šūnu polikarbonāts atbilst augstākajai Eiropas kvalifikācijai EN13501-1, B-s1, d0.

GARANTIJA

Standarta šūnu polikarbonāta loksnēm tiek sniegta 10 gadu garantija. „Light“ un „Eko“ loksnēm šādas garantijas nav.



Droši vien jau ievērojāt, ka pēc izskata it kā vienkāršs materiāls patiesībā ir diezgan sarežģīts un var atšķirties pēc virsmas izturības, izturības pret atmosfēras ietekmi, ķīmiskā sastāva un pašas loksnes struktūras – iekšpusē esošo sieniņu skaita un formas. Ir jāuzsver, ka katram projektam ir jāizvēlas tam atbilstošs, kvalitatīvs materiāls, kuru piedāvā ražotājs vai tiešais pārstāvis, jo nepareizi pielietos materiāls var neatklāt visas savas labās īpašības.




Šūnu polikarbonāta un montāžas palīgpiederumi

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris
Preču grozs

Reģistrēties

Izveidot jaunu kontu

Jums jau ir konts?
Pieslēdzieties! vai Aizmirsāt paroli?