Zāliena režģa montāža

list Kategorijā: Mājai un dārzam Datums:
Zāliena režģa montāža

Kā profesionāli samontēt zāliena režģus?

Kā profesionāli samontēt zāliena režģus?Vairākumam cilvēku zāliena režģis nav jaunums, bet tā montāža vēl joprojām rada daudz neskaidrību. Kā pareizi ierīkot virsmu, lai rezultāts būti maksimāli labs? Kādu režģi labāk izvēlēties? Kam jāpievērš lielākā uzmanība montāžas laikā? Šajā rakstā sniegsim aktuālākos zāliena režģa montāžas ieteikumus.

Zāliena režģa montāžas ieteikumi

Zāliena režģi no plastmasas izmantojami virsmas pārklāšanai, grunts nostiprināšanai, tie lieliski stabilizē celiņu un autostāvvietu virsmas, ir ideāli piemēroti nogāžu izveidošanai, riteņbraucēju vai gājēju celiņu ierīkošanai. Režģī var sēt zāli vai aizpildīt to ar šķembām vai citiem birstošiem materiāliem.


Būtiskākā zāliena režģu priekšrocība – tas ir ērts, ilgmūžīgs risinājums, kuram ekspluatācijas laikā nav nepieciešami sarežģīti apkopes darbi. Nepieciešamības gadījumā režģus var ērti un ātri izjaukt un no jauna salikt, tādēļ šis risinājums ir aktuāls tad, ja nākotnē vēl ir plānojami komunikāciju ierīkošanas vai vides uzlabošanas darbi. Režģus var griezt ar ripzāģi un izveidot jebkādu nepieciešamo formu, tas atvieglo montāžu, ja reljefs ir nelīdzens vai nepieciešama īpaša celiņu forma.

Kādu zāliena režģu montāžas principu izvēlēties, lai produkts kalpotu pēc iespējas ilgāk un tas nezaudētu savu labo izskatu?

Lai rezultāts būtu maksimāli labs, augsnes virsma ir jāsagatavo, pārklājot to ar grants/ šķembu maisījumu vai ar citiem ūdens caurlaidīgiem materiāliem. Nav ieteicams izmantot betonu vai tamlīdzīgus materiālus, kuri absorbē ūdeni un neļauj tam notecēt. Ja virsmai izmantosiet ūdens necaurlaidīgus materiālus, ar laiku reljefs kļūs nelīdzens, deformēsies un virsma izskatīsies neestētiski.

Vispirms uz augsnes ir jāieklāj ģeotekstils vai alternatīvs materiāls, kas nodrošinās labu drenāžu.

Pirmā slāņa biezums ir atkarīgs no paredzamā pielietojuma. Ja tā būs autostāvvieta vai attiecīgajā vietā paredzama intensīva automašīnu kustība, optimālais drenāžas slāņa biezums ir 30-40 cm. Citos gadījumos būs pietiekošs 20 cm biezs ūdens caurlaidīga materiāla slānis.

Pirms otrā slāņa ražotājs rekomendē klāt ģeotekstilu, lai saglabātu ūdens caurlaidīgo slānis.

Otrais slānis smalkas grants/ smilts maisījums, izlīdzināts un mehāniski sablīvēts, jo tieši uz šī slāņa tiks montēti zāliena režģi.

Kad pamats ir pareizi sagatavots, var uzsākt zāliena režģu montāžu. Plastmasas režģi novietojami viens otram blakus un savienojami ar spailēm. Režģa kājiņas ieduras smilts/grants slānī, tādejādi režģis tiek efektīvi piestiprināts pie augsnes.

Ja režģus plānojat apsēt ar zāli, nākošais solis – režģa aizpildīšana ar augsni. Kad režģis ir aizpildīts, iesējama zāle un pēc tam tā ir regulāri jālaista.

Ja režģi esat nolēmuši aizpildīt ar šķembām, jāizvēlas ne lielāka kā 20 mm frakcija, lai režģis būtu aizpildīts skaisti un līdzeni.

Saistītās preces

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena Janvāris Februāris Marts Aprīlis Maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris Decembris
Preču grozs

Reģistrēties

Izveidot jaunu kontu

Jums jau ir konts?
Pieslēdzieties! vai Aizmirsāt paroli?